Notícies
desembre 09, 2014
‘TRANSFORMACIONS DEL SISTEMA DE PARTITS’
Nou monogràfic al bloc Àmbits
Aquests canvis, sens dubte experimentats en un període curt de temps, tenen i tindran implicacions en el sistema institucional i en l’opinió pública del país. És bo indicar que això no significa que les conseqüències hagin de ser necessàriament negatives o positives. Reflexionar sobre aquest escenari és precisament l’objectiu d’aquest nou monogràfic de la Revista Àmbits.
En aquest nou número, es compilen un seguit de textos que calibren les implicacions d’un sistema de partits canviant i incert. Aquests són els articles que el composen:
- En defensa dels governs de coalició. Per Josep Maria Reniu, professor titular de Ciència Política a la Universitat de Barcelona.
- El nou entorn mediàtic fa créixer la fragmentació del vot? Per Ana Sofía Cardenal, Professora de Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya i investigadora a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3).
- I, me and my party: els diputats/ades del Parlament a Twitter. Per Marc Esteve i Del Valle, Doctorand del programa de Societat de la Informació i del Coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i investigador del Internet Interdisciplinary Institute (IN3), i Rosa Borge Bravo, professora de Ciències Polítiques de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i investigadora del Internet Interdisciplinary Institute (IN3)
- El populisme: d’estigma a categoria analítica. Per Guillem Rico, Investigador Ramón y Cajal al Departament de Ciència Política i Dret Públic a la Universitat Autònoma de Barcelona.
- Nova democràcia i crisi dels partits polítics. Per Josep Lluís Martí, professor titular de Filosofia del Dreta a la Universitat Pompeu Fabra.
- Podem, Guanyem… Participem! Per Pau Alarcón, sociòleg i investigador a l’Institut d’Estudis Socials Avançats (IESA-CSIC).
- Entrevista amb Josep Maria Vallès. Per Alba Espílez i Marcel Planagumà.