Notícies
Segons Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut, ‘la Menció Enric Renau i Permanyer neix amb la voluntat de ser un reconeixement a la figura i a la tasca de l’Enric en aquest àmbit posant en valor la tasca de persones, projectes o institucions que amb les seves iniciatives en l’àmbit de la recerca aplicada afavoreixin la transformació i intersecció del món de l’educació, la formació i el treball’.
Xavier Riudor, vicesecretari de la Junta de Govern del Col·legi i secretari tècnic de la Menció, va assegurar que ‘enguany la 1a Menció Enric Renau i Permanyer ha posat l’èmfasi en la recerca aplicada enfocada al col·lectiu de joves que hagi tingut com a objectiu incidir en millorar i augmentar les seves oportunitats d’èxit al mercat laboral’.
Així, la Menció va ser entregada per la degana del Col·legi, Anna Parés, a Sergio Marco del Fresno, gerent d’Everis, per la recerca “Factor influents en l’elecció d’estudis científics, tecnològics i matemàtics”: un estudi impulsat per Everis, realitzat amb el suport tècnic d’e-Motiva, i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament. L’objectiu principal de l’estudi és contribuir a incrementar les vocacions en l’àmbit científic, tecnològic i matemàtic per part dels estudiants, aportant elements per a la comprensió del procés de decisió en l’elecció d’estudis a la finalització de l’ESO i del Batxillerat així com una identificació dels factors que porten a l’elecció d’aquests estudis. Els resultats de la recerca no només aporten comprensió del procés sinó múltiples vies d’anàlisi, encara per explotar, en el camp del foment de les vocacions, la capacitació i detecció de talent.
Els premis
L’esdeveniment ha reunit a personalitats de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, altres ajuntaments i institucions i representants d’entitats i centres educatius públics i privats. En total, més de 200 persones.
Irene Rigau, Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va clausurar l’acte i en la seva intervenció va destacar que “hem de ser capaços d’orientar als alumnes que ho necessitin” i va explicar que “si no es millora la taxa d’èxit en primària, no podrem reduir el fracàs escolar a secundària”.