Notícies del Col·legi

EL COL·LEGI LAMENTA LA MORT DE JOSEP ADELANTADO

El 20 d’octubre de 2021 va morir el nostre company, Josep Adelantado, sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Al Col·legi estem de dol i consternats per aquesta trista notícia. Havia estat membre del Col·legi des de feia més de 30 anys i va col·laborar amb nosaltres en diverses activitats formatives i també en la nostra publicació Àmbits de Política i Societat. Han estat molts els companys i companyes de professió que s’han fet ressò durant les últimes hores de la gran pèrdua tant a nivell personal com professional que suposa la mort de’n Josep, Pepe, per als amics.
Ha estat un plaer poder comptar amb ell durant tot aquest temps, i des d’aquestes línies volem traslladar a la seva família i amics tot el nostre suport i condol. Descansi en pau. 

Han estat molts anys de professió, moltes iniciatives, molts projectes i molts companys i companyes que encoratjats per l’exemple de’n Pepe van decidir seguir el seu camí professional. Presentem aquí un breu resum de la seva trajectòria professional. 

Josep Adelantado era llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exercia com a professor titular  des de 1992 al Departament de Sociologia. Va ser investigador principal en diversos projectes i va impulsar el grup de recerca SAPS (Seminari d’Anàlisi de Polítiques Socials, sent el seu primer coordinador); des de 2002 va ser investigador de l’IGOP (Institut de Governabilitat i Polítiques Públiques, on va ser membre de la seva direcció). Va desenvolupar estades docents i de recerca en diversos centres estrangers (Universitat Nacional de Rosario-Argentina (2006), Pontifícia Universidade Catòlica de Sao Paulo-Brasil (2007), Universitat Autònoma Metropolitana (UAM-Xoximilco) -Mèxic (2008), Universidade Estadual de Ponta Grossa-Brasil (2013). Va coordinar el llibre Canvis en l’Estat de Benestar: polítiques socials i desigualtats a Espanya (Editorial Icària: Barcelona, ​​2000), i va publicar diversos articles en revistes especialitzades i de divulgació. Va escriure una vintena de capítols en llibres sobre polítiques de benestar en sectors com pensions, habitatge, immigració, rendes mínimes d’inserció, serveis socials, o plans d’inclusió. Les seves investigacions han versat sobre aspectes com la formació, contingut i impacte de les polítiques socials a partir de les estructures socials a Espanya; l’anàlisi comparada entre estats de benestar a Europa, i les relacions entre democràcia i desigualtat a Amèrica Llatina.

Últimes notícies

Share This