Notícies
Està la ciutat acabada? Quins projectes cal activar per a la Barcelona del futur? Com ajustar la ciutat al canvi climàtic, a la urgència d’habitatge assequible, a la necessitat d’atreure talent, a la nova mobilitat o a les noves tecnologies? Avui més que mai Barcelona no pot quedar-se aturada.
En el documental “Barcelona 2050. Reptes urgents per a un futur sostenible”, una trentena de professionals estretament vinculats a la ciutat reflexionen sobre quines haurien de ser les línies mestres de qualsevol projecte que pretengui abordar el desenvolupament de la ciutat en un entorn de societat digital i d’emergència climàtica.
Aquests professionals, responsables dels projectes urbanístics actuals, experts en tecnologia, ciència, smart cities, energia, cultura i emprenedoria, parlen de la dimensió metropolitana, de la capacitat d’atreure talent i fomentar l’emprenedoria i la innovació, del complex problema de l’habitatge, de la necessària sostenibilitat, de l’ineludible repte de la inclusió, de la necessitat de repensar la governança tot millorant i enfortint la col·laboració publico privada i assenyalen també algunes àrees de la ciutat amb un especial potencial, com ara les Tres Xemeneies i el front del Besòs, la Zona Franca, la Sagrera i el Bon Pastor.
Els principals eixos del documental, dirigit per Joan Úbeda, estan inspirats en una sèrie de trobades amb els màxims responsables dels projectes urbanístics que s’estan executant actualment a la ciutat i amb experts sobre qüestions metropolitanes de futur. D’abril a juliol de 2019, més de 70 socis de Barcelona Global van participar en sis Esmorzars Metropolitans, sessions de treball que van permetre conèixer els projectes que ocupen les administracions metropolitanes, reflexionar sobre escenaris de futur i crear contingut i coneixement de cara a l’elaboració del documental.