Notícies del Col·legi

OBERTA LA SEGONA EDICIÓ DEL PROJECTE iMONITOR

Projecte iMonitor: fiscalització ciutadana dels contractes públics per aturar la corrupció i el frau en la contractació pública

La segona edició del curs Imonitor sobre corrupció i irregularitats en la contractació de l’administració s’iniciarà el pròxim dia 30 de setembre de 2024. Les inscripcions per participar en aquesta segona edició del curs ja estan obertes.

El curs, organitzat pel COLPIS en col·laboració amb l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció i l’Oficina Antifrau de Catalunya, s’emmarca en les activitats del projecte Imonitor finançat per la Unió Europea i que té com a objectiu apropar el concepte de supervisió cívica de la contractació pública per enfortir la transparència i la integritat en els processos de contractació.

A la primera edició del curs hi van participar més de 40 persones que van poder supervisar contractes públics reals aplicant la metodologia Imonitor. Si no vas poder participar a la primera edició, no perdis l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa que també s’està aplicant a altres països europeus com Itàlia, Romania i Lituània.

CARACTERÍSTIQUES DEL CURS I DE LA MONITORITZACIÓ DE CONTRACTES

El curs s’estructura en 3 mòduls. Els dos primer mòduls estan centrats en l’avaluació del risc de corrupció als contractes públics i en la presentació de la metodologia Imonitor de supervisió cívica dels contractes públics. Aquests mòduls tenen una durada de 2 hores cadascun. El tercer mòdul és de caràcter pràctic i consisteix en la supervisió d’un contracte públic real aplicant la metodologia Imonitor. Durant aquest mòdul, l’alumnat haurà de realitzar una recerca  d’informació seguint la plantilla d’informe de supervisió cívica de la contractació pública del projecte Imonitor.  Es realitzaran tutories individuals i en grup per donar suport a l’alumnat al llarg d’aquest procés de supervisió. 

Com a resultat del curs es coneixeran els aspectes bàsics del procés de contractació pública a Catalunya, així com les diferents eines que s’han desenvolupat  en el marc del projecte Imonitor: la plataforma de recerca de contractes públics Opentender basada en la recopilació de dades i en indicadors d’integritat per avaluar el risc de corrupció dels contractes públics i la plataforma de supervisió de contractes Monithon, que permet realitzar la supervisió cívica dels contractes.

HORARI I FORMAT

Seran cinc sessions més tutories individualitzades amb el següent calendari:

  • Dilluns 30/9 de 18:00h a 20:00h
  • Dilluns 7/10 de 18:00 a 20:00h
  • Dilluns 14/10 de 18:00 a 20:00h
  • Dilluns 21/10 de 18:00 a 20:00h
  • Dilluns 28/10 de 18:00 a 20:00h

Les tutories individualitzades s’establiran en funció de la disponibilitat dels alumnes.

Aquelles persones que no puguin assistir presencialment o connectar-se al curs alguns dies, podran seguir-lo igualment, ja que les sessions seran gravades.

Pel que fa als horaris, aquelles persones que no tinguin disponibilitat en dilluns però si en d’altres dies de la setmana, ens ho poden fer saber a través del mateix formulari d’inscripció i es convindrà amb elles quan i com podran participar del projecte.

Aquesta segona edició del curs es realitzarà en format híbrid, virtual i presencialment a la seu del COLPIS, al C/ de Roger de Llúria, 155, entresol 1a, de Barcelona.

El curs és subvencionat però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.  Ja us podeu inscriure en el següent ENLLAÇ

Per a més informació podeu contactar amb gerencia@colpis.cat

Últimes notícies

Share This