Notícies

març 20, 2014
COSMOPOLITISME, PATRIOTISME, NACIONALISME: TRES CAMINS A LA MODERNITAT?
Dimecres 2 d’abril a les 19:30h, al CCCB

El món, la pàtria o la nació han estat i són encara les estacions principals d’aquest recorregut. L’historiador Anthony Pagden dibuixarà a grans trets la història d’aquests conceptes i s’interrogarà sobre la seva pertinència en el món contemporani.

Anthony Pagden és catedràtic de Ciència política i Història a la Universitat de Califòrnia (UCLA). Ha escrit a bastament sobre les teories de l’imperi, l’imperialisme i les relacions entre colonitzats i colonitzadors, i sobre les conseqüències del declivi de la dominació occidental sobre el món. Especialista reputat en la història de les idees, les seves investigacions han tractat sovint del cosmopolitisme, el nacionalisme i l’internacionalisme, així com de la història i el futur de la Unió Europea. Darrerament, ha publicat en castellà Pueblos e imperios (Mondadori, 2002) i Mundos en guerra. 2500 años de conflictos entre Oriente y Occidente (RBA, 2011).

Presentarà la conferència i moderarà el debat amb el públic Josep M. Fradera , catedràtic d’Història del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i investigador ICREA.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This